Dit is de stamboom van Freek Stam en Hendrien den Draak. Bijna 100 jaar geleden trouwden ze in Vlaardingen. Inmiddels is deze familie Stam 4 generaties en ruim 100 nakomelingen verder! Maar deze stamboom gaat over het verleden. Hij bevat de gegevens van Freek en Hendrien, hun voorouders met hun gezinnen die we hebben kunnen vinden, en de overleden kinderen. De gegevens van de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en latere generaties zijn vanwege de privacy niet opgenomen. De totale stamboom bevat nu de gegevens van 305 individuen; 57 heten er Stam, 28 den Draak en zijn er 85 andere achternamen. Maar iedereen is familie! Door nader onderzoek te doen in de Vlaardingse- en andere archieven hoop ik nog meer voorouders te vinden en toe te voegen.

Iedereen in deze stamboom heeft een eigen pagina met daarop de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van deze persoon, het gezin dat hij of zij gevormd heeft, eventueel een verhaal, foto's en een stamboom met de voorgaande generaties. Op bijna elke naam kun je klikken om zo op de pagina van die persoon te komen. Op veel van de foto's kun je met de muis over de foto bewegen om te zien wie wie is en door te klikken naar de pagina van die persoon. Deze gezinsfoto uit 1942 is een leuk begin.

Een paar bijzonderheden en vragen:
  • De naam Stam had zomaar kunnen verdwijnen omdat Hillegonda Stam niet getrouwd was toen ze haar eerste zoon kreeg. In 1855 gaf ze als moeder haar achternaam door aan Leendert Stam.
  • Het verhaal van de reis van Vlaardingen naar Hardenberg zoals opgetekend door tante Jannie is bijzonder.
  • Wie weet nog meer te vertellen over het gezin en werk van Freek Stam?
  • Wat heeft Freek hier op zijn hoofd?
  • Wie staan er allemaal op deze foto van een dagtrip naar Wijk aan Zee?
Met dank aan: Veel plezier met het bekijken van onze familiegeschiedenis, Theo